Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuściana botwinka z wędzonką i koperkiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1 główka - młoda
botwinka 1 pęczek
koperek 1 pęczek
boczek surowy 200 g
wędzonka 200 g
woda 200 ml - około
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuściana botwinka z wędzonką i koperkiem

Kroki postępowania

1
Kapustę szatkujemy, przekładamy do garnka, podlewamy wodą i gotujemy 5-7 minut.
Krok 1 - Kapuściana botwinka z wędzonką i koperkiem foto
2
Następnie dodajemy posiekaną botwinkę.
Krok 2 - Kapuściana botwinka z wędzonką i koperkiem foto
3
Całość doprawiamy do smaku dusimy przez około 15 minut.

Krok 3 - Kapuściana botwinka z wędzonką i koperkiem foto
4
Boczek oraz wędzonkę kroimy w kosteczkę, dodajemy do kapusty z botwinką, mieszamy i w dalszym ciągu podgotowujemy.

Krok 4 - Kapuściana botwinka z wędzonką i koperkiem foto
5
Na koniec dodajemy posiekany koper, w razie potrzeby doprawiamy do smaku.
Krok 5 - Kapuściana botwinka z wędzonką i koperkiem foto
6
Całość podduszamy razem kilka minut do połączenia się smaków.
Krok 6 - Kapuściana botwinka z wędzonką i koperkiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 09.07.2016 12:13
W takiej postaci jeszcze nie jadłam.
Maridka19 28.05.2016 16:48
Pyszny pomysł :)
Alex_M 28.05.2016 09:42
zjadłabym :)
Wafelek2601 28.05.2016 08:35
Dla mnie super
w mojej kuchni 28.05.2016 00:47
same smakołyki do zjedzenia
Iwusia 27.05.2016 23:57
wspaniała
olkaaa 27.05.2016 23:17
super pomysł
agaK. 27.05.2016 22:44
Ładnie, swojsko podane.
bertpvd 27.05.2016 22:35
Fajny pomysł
Skotka 27.05.2016 21:54
Chętnie bym zjadła:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak