Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kanapki na ciepło

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

chleb razowy 4 kromki
szynka 2 plastry
masło
cornflakes 1 szklanka
sól szczypta
pieprz szczypta
pomidorki koktajlowe 8 sztuk
oliwa
jajko 1 szt
ser gouda 4 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: kanapki na ciepło

Kromki chleba smarujemy masłem, wkładamy szynkę i ser żółty. Składamy jak na kanapki (wkładem do środka). Obtaczamy w rozkłóconym jajku - doprawionym solą, pieprzem i bazylią. Panierujemy w roztartych cornflakes'ach. Pieczemy na rozgrzanej oliwie, na wolnym ogniu około 5-7 min z każdej strony. Żeby ser żółty szybciej się rozpuścił można piec pod przykryciem. Po wyjęciu nadmiar oliwy odsączamy na papierowych ręcznikach. Dekorujemy pomidorkami koktajlowymi i bazylią.

Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak