Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kalafior z cukinią, czyli krem na gołąbku

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

drób 1 szt
kalafior 1/2 szt
cukinia 1/2 szt
marchew 1 szt
ziemniaki 1 szt
seler nać do wywaru
pietruszka zielona do wywaru
czosnek 1-2 ząbki
oliwa 1 łyżka
śmietana 12% do podania
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku
pieprz do smaku

Porada

Drób to oczywiście gołąbek :)

Przepis i sposób przygotowania na: Kalafior z cukinią, czyli krem na gołąbku

Kroki postępowania

1
Z gołąbka i zieleniny przygotować wywar. Gotować przez ok. 40 min.
Krok 1 - Kalafior z cukinią,  czyli krem na gołąbku foto
2
Następnie dodać różyczki kalafiora i pokrojone warzywa-ziemniaka i marchewkę. Gotować ok. 10-12 min.
Krok 2 - Kalafior z cukinią,  czyli krem na gołąbku foto
3
Na oliwie zeszklić czosnek i dodać pokrojona cukinię, doprawić i smażyć do miękkości.
Krok 3 - Kalafior z cukinią,  czyli krem na gołąbku foto
4
Do blendera przełożyć wszystkie warzywa, obrane mięso z gołąbka i zmiksować na gładki krem.
Krok 4 - Kalafior z cukinią,  czyli krem na gołąbku foto
5
Przed podaniem ze śmietany zrobić kleksy.
SMACZNEGO!
Krok 5 - Kalafior z cukinią,  czyli krem na gołąbku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak