Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kajzerki- domowe bułeczki.

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 3 szklanki
woda ciepła 1 szklanka
drożdże 4 dag
cukier 2 łyżeczki
masło lub margaryna 3 łyżki
sól 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Kajzerki- domowe bułeczki.

1.Do mąki dać sól i masło,rozetrzeć opuszkami palców.
2. W wodzie rozpuścić drożdże z cukrem,wlać do mąki i zagnieść mięciutkie ciasto.Przykryć ściereczką i odstawić na godzinę w ciepłe miejsce.
3.Po tym czasie ciasto podzielić na 12 części,uformować okrągłe bułeczki,ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i odstawić na około 30 minut w ciepłym miejscu,żeby bułeczki podrosły.
4.Przed pieczeniem bułeczki naciąć nożem.
5.Piec około 40 minut w temperaturze 180 stopni ,do zrumienienia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 28.01.2015 02:59
wypiek na medal.
Małgorzata Pin 26.01.2015 22:04
nie ma to jak swoje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak