Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kaczka faszerowana pieczarkowo-miesnym farszem

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kaczka 2 kilogramy
mięso mielone 1/2 kilograma
pieczarki 1 kilogram
przyprawy
cebule 3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Kaczka faszerowana pieczarkowo-miesnym farszem

Kaczkę umyć rozciąć (od kupra do piersi) cała kaczkę wcześniej ok.2/3 h zamarynować w chily kucharku, pieprzu itp.Na patelni podsmażyć pieczarki (pokrojone w plasterki) i mięso mielone przyprawić podsmazyc na pół surowo i wsadzić do kaczki potem ją zaszyć i wsadzić do rozgrzanego piekarnia na 200* i piec 2 /3 h zależy ile bedzie miała kilogramów . po 1,5 h pokroić w ćwiartki cebule i pożucać po niej i dalej piec .:) SMACZNEGO

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Madziela 14.03.2015 20:16
jutro zrobie ja na niedzielny obiad :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak