Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jesiotr z piekarnika

5.0
(56)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jesiotr 1 sztuka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
sok z cytryny
cebula 1 sztuka
oliwa
masło 5 dkg
Pieprz czarny Prymat w młynku do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Jesiotr z piekarnika

Kroki postępowania

1
Jesiotra wypatroszyć, pokroić na kawałki, oczyścić. Dokładnie umyć, osuszyć. Natrzeć oliwą, solą i świeżo zmielonym pieprzem. Skropić sokiem z cytryny.
Krok 1 - Jesiotr z piekarnika foto
2
Cebulę pokroić w niewielką kostkę, obłożyć nią kawałki ryby. Przełożyć do miski, odstawić do lodówki na 2 godziny.
Krok 2 - Jesiotr z piekarnika foto
3
Naczynie żaroodporne wysmarować oliwą, ułożyć obok siebie kawałki ryby. Masło pokroić na niewielkie kawałki, ułożyć na rybach.
Krok 3 - Jesiotr z piekarnika foto
4
Piec w temperaturze 200 stopni przez około 40 minut.
Krok 4 - Jesiotr z piekarnika foto
5
Podawać z ziemniakami i surówką.
Krok 5 - Jesiotr z piekarnika foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 13.05.2013 21:47
Tak, była przepyszna
mirosława4 12.05.2013 21:38
nie jadłam nigdy jeszcze tej ryby zapewne była smaczna ?
IlonaAlbertos 05.04.2013 12:36
Pyszny i zdrowy.
Krystyna32 24.02.2013 15:01
pycha
Alex_M 23.02.2013 13:05
pyszna rybka!
mela25 23.02.2013 10:16
super rybka
Zdzisław 22.02.2013 23:33
dawno nie jadłem jesiotra
Goya 22.02.2013 21:42
nie jadłam jeszcze
Dorota59 22.02.2013 21:09
apetyczna rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak