Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jelenina w sosie myśliwskim

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jelenina 0,5 kg
papryka 1/4 szt
marchewka 1 szt
cebula 1 mała
SOS MYŚLIWSKI 1 opak
oliwa do smażenia
DODATKOWO:
buraczki
przyprawy
kasza gryczana
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: jelenina w sosie myśliwskim

Kroki postępowania

1
Gulaszowe, mrożone mięso z jelenia umyłam i oczyściłam z wiązadeł. Pokroiłam na mniejsze kawałki. Posypałam solą i pieprzem i podsmażyłam na oliwie.
Krok 1 - jelenina w sosie myśliwskim foto
2
Marchewkę i cebulę obrałam i pokroiłam w plasterki. Paprykę i suszone grzyby pokroiłam na małe kawałki.
Krok 2 - jelenina w sosie myśliwskim foto
3
Mięso gotowałam około godziny w osolonej wodzie. Potem dodałam marchewkę, paprykę i grzyby i całość gotowałam do miękkości mięsa, około 40 minut. Sos przygotowałam według opisu na opakowaniu i dodałam do mięsa. Chwilę jeszcze podgotowałam.
Krok 3 - jelenina w sosie myśliwskim foto
4
Gulasz podałam z kaszą gryczaną i duszonymi buraczkami.
Smacznego :)
Krok 4 - jelenina w sosie myśliwskim foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela_K 21.01.2014 09:14
mmmm pychotka
Krzysztof15 20.01.2014 18:35
musi byc pyszna
jola1508 20.01.2014 15:37
nigdy nie jadłam jeleniny...a ta wygląda pysznie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak