Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jaskółcze gniazda

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja 8 szt
mięso mielone z łopatki wieprz 0,5 kg
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól
pieprz
Chili pieprz cayenne mielone Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: jaskółcze gniazda

Jaja ugotuj na twardo, ostudz, obierz. Mięso wyłóż do miseczki dodaj jajo, 3-4 łyżki bułki dopraw dość pikantnie i wyrób na jednolitą masę. Podziel mieso na 8 części. Na dłoni rozpłaszcz jedną częsc mięsa i obłóż nią dokładnie jajko, tak aby nie było go widać. Zrób tak z pozostałymi częściami. W garnku rozgrzej olej i smaż te kule w głęokim tłuszczu z każdej strony, całość około 6-8 minut. Podawaj przekrojone na pół z sosem np marie rose.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 08.02.2014 16:02
apetycznie wyglądają :)
kuklik 07.02.2014 11:26
wspaniałe danie
Zdzisław 06.02.2014 07:20
dla mnie smaczne jedzenie
Milka100 05.02.2014 22:07
PYSZNE TE GNIAZDKA
owca441 05.02.2014 21:07
oj zjadłoby się
iwi 05.02.2014 20:42
Fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak