Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jak smacznie nafaszerować mięso, czyli pierś z ricottą i pieczarkami

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka podwójna 1 szt
pieczarki 200 g
ser ricotta 4 łyżki
masło 2 łyżki
oliwa 1 łyżka
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1/2 łyżeczki
Kucharek przyprawa do potraw 1/3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Jak smacznie nafaszerować mięso, czyli pierś z ricottą i pieczarkami

Kroki postępowania

1
Mięso dokładnie umyć, osuszyć i naciąć tworząc kieszeń.
Krok 1 - Jak smacznie nafaszerować mięso, czyli pierś z ricottą i pieczarkami foto
2
Na oliwie z dodatkiem kucharka usmażyć skrojone pieczarki.
Krok 2 - Jak smacznie nafaszerować mięso, czyli pierś z ricottą i pieczarkami foto
3
Kieszenie natrzeć przyprawami, serem i nałożyć cześć pieczarek.
Krok 3 - Jak smacznie nafaszerować mięso, czyli pierś z ricottą i pieczarkami foto
4
Mięso spiąć wykałaczkami i smażyć na roztopionym maśle przez ok. 7 min. z każdej strony.
Krok 4 - Jak smacznie nafaszerować mięso, czyli pierś z ricottą i pieczarkami foto
5
Podawać na pozostałych pieczarkach z dodatkiem gotowanego ryżu i np. surówki z marchewki.
SMACZNEGO!
Krok 5 - Jak smacznie nafaszerować mięso, czyli pierś z ricottą i pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 10.11.2015 07:27
fajna propozycja
gosia561 09.11.2015 20:17
elegancko podane
Wafelek2601 09.11.2015 20:10
Super mięsko
Alex_M 09.11.2015 20:06
musiało być dobre :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak