Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajkowe kotleciki

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 6 szt
szczypiorek 1 pęczek
cebula 1/2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól
pieprz
olej
kalafior 1/2 ugotowany

Przepis i sposób przygotowania na: Jajkowe kotleciki

5 jajek ugotować na twardo, wystudzić, obrać i pokroić w kotkę. Cebulę obrać i drobno posiekać. Kalafiora podzielić na małe kawałki. Szczypiorek opłukać i drobno pokroić. Jajka, cebulę, szczypiorek i kalafior połączyć i wymieszać z dwoma łyżkami tartej bułki.
Wbić jajko i ponownie wymieszać. Doprawić do smaku.

Wilgotnymi dłońmi formować małe kotlety.
Obtaczać w bułce tartej i smażyć na rumiano z obydwóch stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 28.11.2013 15:59
super kotleciki !!!!!!
beatkaa153 18.02.2013 22:32
smaczne
gosia56 16.02.2013 11:13
pycha
Juleczka20 15.02.2013 21:49
bardzo lubię
Mati13 15.02.2013 14:51
na pewno są pyszne
Goya 15.02.2013 14:46
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak