Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka z rzeżuchą i ćwikłą

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko ugotowane na twardo 4
sól
Pieprz czarny Prymat w młynku
rzeżucha 3 łyżki
ćwikła z chrzanem Smak 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka z rzeżuchą i ćwikłą

Jajka po ugotowaniu i wystudzeniu obrać, umyć i przekroić na połówki. Do miseczki wydrążyć żółtka uważając aby nie zniszczyć białka. Do żółtek wsypać posiekaną rzeżuchę, dodać ćwikłę oraz sól i pieprz. Dokładnie wymieszać nadzienie. Z nadzienia uformować osiem kuleczek i włożyć każdą w otwór po żółtku. Jajka układać na talerze, udekorować i podawać na śniadanie lub przekąskę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aginaa 11.03.2014 07:22
musza byc dobre
DorotaZ 10.03.2014 20:02
Rewelacyjny kolorek:)
halina17 10.03.2014 15:07
świątecznie :)
Milka100 10.03.2014 10:21
pięknie podane i na pewno smaczne
Jarek123 10.03.2014 09:54
Idealne na śniadanko :)
PaniMISIOWA 10.03.2014 09:28
piękny mają kolor
kornelcia 10.03.2014 09:08
smakowicie podane
Aleksandra/Olcia 10.03.2014 09:00
mega apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak