Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka w skorupce

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.
Te smażone jajka w skorupkach na stałe zapisały się w naszym rodzinnym menu. Są pyszne i warto zaczynać od nich swój dzień.

Składniki:

Składniki

jajko 10 sztuk
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 garść
natka pietruszki 1 pęczek
żółty ser 100 gramów
Musztarda ze śliwowicą Prymat 2 łyżeczki
majonez 1 łyżka
olej 3 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta

Porada

Dobrze eksperymentować z farszem, dodając swoje ulubione składniki.

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka w skorupce

1. Jajka ugotować na twardo, ostudzić. Nieobrane przekroić wzdłuż energicznym ruchem. Nie naruszając skorupek, wyciągnąć jajka - najlepiej końcem małej łyżeczki.
2. Natkę posiekać, ser drobno zetrzeć. Jajka zmielić. Dodać do nich musztardę, majonez, natkę i ser. Doprawić do smaku. Wymieszać.
3. Skorupki wypełnić masą , a ich wierzch posypać bułką tartą. Usmażyć na oleju na złoty kolor, kładąc skorupki do góry.
4. Udekorować natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak