Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

JAJKA PRZEPIÓRCZE W GALARECIE

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajka przepiórcze 1 op
włoszczyzna 1 pęczek
udka kurczaka 1 szt
przyprawy
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 op

Przepis i sposób przygotowania na: JAJKA PRZEPIÓRCZE W GALARECIE

Jajka przepiórcze wkładamy do wrzącej wody (w odróżnieniu od kurzych jaj, one nie pękną) i gotujemy na twardo – przez 5 minut. Zalewamy zimna wodą a następnie obieramy.
Przygotowuje wywar drobiowo warzywny, po przestygnięciu zbieram cały tłuszcz i przecedzam. dodaję żelatynę wg. przepisu na opakowaniu.
Ugotowane jajka wrzucam do mufinkowej blaszki i dekoruje wg. własnego uznania, zalewam wywarem i odstawiam do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

asienka15 10.06.2015 12:07
ciekawe,...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak