Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka po szkocku

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mielone mięso wieprzowe 500 g
cebula 1 sztuka
Musztarda sarepska Prymat 2 łyzeczki
sól i pieprz do smaku
jajko 10 sztuk
olej do głębokiego smażenia
jajko 2 (roztrzepane)

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka po szkocku

Jajka ugotować na twardo. Następnie obrać. Mięso mielone wyłożyć do miski, wymieszać z solą i pieprzem, musztardą oraz posiekaną drobno cebulą. Jajka obtaczać w mięsie, formując kształtne kule.Kulki obtaczamy w mące, następnie w jajku i bułce tartej. Do garnka wlewamy olej (taką ilość, która zakryje całe mięsne kule) i mocno rozgrzewamy. Jajka smażyć ok. 5 minut, wyciągnąć łyżką cedzakową i odsączyć nadmiar oleju papierowym ręcznikiem.

Smacznego! Karla

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 26.03.2013 00:28
pysznie wyglądają
Lemon 30.10.2012 21:22
ciekawe
Adam/ZUB3R 30.10.2012 18:09
pyszne
elficzna 30.10.2012 17:45
moja ulubiona wersja jajek :)
pajbek 30.10.2012 17:40
Warto spróbować, pycha.
Cukiereczek13 30.10.2012 17:25
pycha :) świetnie wyglądają :)
barbara11561 30.10.2012 17:18
świetne jajka:)
czekoladka_m 30.10.2012 17:10
też takie robię, są przepyszne!
Marta1986 30.10.2012 17:03
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak