Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka nadziewane farszem rzodkiewkowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja 4 sztuki
rzodkiewka 1 pęczek
majonez 2 łyżki
sól
pieprz
koperek

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka nadziewane farszem rzodkiewkowym

Kroki postępowania

1
Rzodkiewki ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Łączymy z majonezem.
Krok 1 - Jajka nadziewane farszem rzodkiewkowym foto
2
Jajka gotujemy na twardo, obieramy, przekrawamy wzdłuż na pół. Do miseczki przekładamy żółtka.
Krok 2 - Jajka nadziewane farszem rzodkiewkowym foto
3
Doprawiamy do smaku i dokładnie mieszamy/ucieramy.
Krok 3 - Jajka nadziewane farszem rzodkiewkowym foto
4
Farszem nadziewamy połówki jajek.
Krok 4 - Jajka nadziewane farszem rzodkiewkowym foto
5
Przyozdabiamy świeżym koperkiem.
Krok 5 - Jajka nadziewane farszem rzodkiewkowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agula&Stabi 24.05.2013 13:28
lubię jajka
Gracer 24.05.2013 12:52
smacznie wygląda
Konczi 24.05.2013 12:43
fajny pomysł
Ewelina47 24.05.2013 12:33
bardzo smacznie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak