Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane tuńczykiem i zieleninką

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko ugotowane na twardo 20 sztuk
tuńczyk kawałki w oleju 1 sztuka
majonez tradycyjny 1 słiczek
natka pietruszki 1/2 pęczka
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
ogórek 4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane tuńczykiem i zieleninką

Kroki postępowania

1
Przygotowujemy farsz: jajka przecinamy wzdłóż wyciagamy żółtka. Nastepnie żółtka łączymy z tuńczykiem, natką i doprawiamy solą i pieprzem
Krok 1 - Jajka faszerowane tuńczykiem i zieleninką foto
2
W ugotowane jajka wkładamy farsz układamy na paterze
Krok 2 - Jajka faszerowane tuńczykiem i zieleninką foto
3
Przygotowanie sosu: majonez mieszamy z pokrojonymi w bardzo drobną kosteczkę ogórkami konserwowymi i doprawiamy solą, pieprzem ewentualnie jakieś zioła
Krok 3 - Jajka faszerowane tuńczykiem i zieleninką foto
4
Całość zalewamy sosem i wkładamy na kilka minut do lodówki. najlepiej podawać na świeżo w tym samym dniu:_)
Krok 4 - Jajka faszerowane tuńczykiem i zieleninką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

okrysia 17.10.2013 20:49
SMACZNE TO!
sara1 17.10.2013 14:48
PYSZNIE WYGLĄDAJĄ
olkaaa 15.10.2013 09:10
wersji z tuńczykiem jeszcze nie próbowałam
Halina14 02.10.2013 09:02
smaczne faszerowane jajka
pajbek 26.09.2013 14:03
Pyszna kolacyjka :-)
cooleczka 25.09.2013 15:56
bardzo je lubię
adelajda 21.09.2013 20:34
pyszne muszą być !!
edi 13.09.2013 14:26
smakowite;)
Megg 02.08.2013 10:52
uwielbiam takie faszerowane jajka
kriko 02.08.2013 09:00
lubie takie
iwi 02.08.2013 07:23
Fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak