Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane pastą szczypiorkową

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 5 szt
szczypiorek usiekany 6-7 łyżek
majonez 2 łyżki
śmietana 1 łyżka
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
czosnek 1 ząbek

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane pastą szczypiorkową

Kroki postępowania

1
Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać, przekroić wzdłuż na połowę, wyjąć żółtka. Następnie żółtka zetrzeć na tarce lub zmielić w maszynce do orzechów.
Krok 1 - Jajka faszerowane pastą szczypiorkową foto
2
Dodać 2 łyżki szczypiorku 1 łyżką śmietany, przeciśnięty przez praskę czosnek, przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać. Pastą napełniać dołeczki po żółtkach.
Krok 2 - Jajka faszerowane pastą szczypiorkową foto
3
Majonezem posmarować spód nafaszerowanych białek i obtaczać w pozostałym posiekanym szczypiorku. Podawać z wędliną i pieczywem.
Krok 3 - Jajka faszerowane pastą szczypiorkową foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 09.02.2014 17:29
Smakowite jajeczka.
pacpaw 21.01.2013 21:25
smaczny pomysł na jajeczne śniadanie lub przystawkę. Fajna odmiana od zwykłych jajek na twardo
IlonaAlbertos 30.10.2012 23:31
Wyglądają wspaniale.
Iwusia 30.10.2012 21:57
bardzo smakowite
olkaaa 18.08.2012 22:01
muszę zrobić
caralajna 17.08.2012 09:13
pycha
Motorek 15.08.2012 17:35
extra
ewka1978 15.08.2012 09:46
pychota
kulinarny smak 15.08.2012 07:48
zjadłabym takie na śniadanko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak