Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jajka faszerowane diabollo

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko ugotowane na twardo 12 szt
boczek 4 plastry
majonez 4 łyżki
ser cheddar 3 łyżki
Musztarda rosyjska Prymat 1 łyżka
wasabi 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: jajka faszerowane diabollo

Jajka przekrój wzdłuż i wydrąż żółtka , które umieścisz w misce .
Boczek usmaż następnie odsącz z tłuszczu przy pomocy papierowego ręcznika .Następnie drobno pokrój boczek i zetrzyj ser na drobnej tartce . do małej miski odłóż trochę boczku i sera na później .
Do miski z żółtkami dodaj musztardę , majonez , wasabi i dobrze wymieszaj aż do uzyskania jednolitej konsystencji .
Wypełnij białka farszem i posyp po wierzchu wcześniej odłożonym serem i boczkiem.
Gotowe

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak