Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

JAJECZNICA ZE STRUSIEGO JAJA Z CEBULĄ I BOCZKIEM (porcja dla min. 6 osób)

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajo strusie 1 sztuka
cebula 3 sztuki
boczek wędzony 100 gram
olej do smażenia
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat 1/4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: JAJECZNICA ZE STRUSIEGO JAJA Z CEBULĄ I BOCZKIEM (porcja dla min. 6 osób)

Strusie jajko po nawierceniu dmucham, aż całość znajdzie się w pojemniku. Jajko roztrzepuję za pomocą łyżki. Na patelni na niewielkiej ilości oleju podsmażam pokrojona cebulę, po czym łączę ją z podsmażonym boczkiem. Następnie wlewam na patelnię jajko i podsmażam mieszając. Jajecznicę doprawiam solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak