Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z rydzami, cebulką i szczypiorkiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 2 szt
cebula 1 szt
szczypiorek 1/2 pęczka
sól do smaku
masło
rydze 15 (mrożone)
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z rydzami, cebulką i szczypiorkiem

Cebulę kroimy w piórka.Rydze ( jeśli mamy świeże) myjemy i kroimy w paski . Mrożone po prostu
wrzucamy na rozgrzaną patelnię, na której rozgrzaliśmy odrobinę masła, razem z cebulką i dusimy na niewielkim ogniu. Niezbyt długo. Doprawiamy solą i pieprzem.
Jajka bełtamy w miseczce, wlewamy na usmażone grzyby i zeszklona cebulę. Smażymy jeszcze chwilę. Długość smażenia zależy od tego, jak bardzo lubimy mieć ścięte jajka.

Podajemy jajecznicę posypaną posiekanym szczypiorkiem, ze świeżym pieczywem posmarowanym masłem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

miroslawa 30.12.2012 04:46
uwielbiam taką jajecznicę, puchota
kulinarny smak 29.12.2012 21:49
mmm uwielbiam taka jajecznicę, zapach unosi się po całym domu. Szkoda tylko że rdzy brak .

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak