Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z pokrzywami

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

młode pokrzywy 15 szt
jajko 3 szt
masło 1,5 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z pokrzywami

Jajka oraz pokrzywy dokładnie płuczemy. Z pokrzyw usuwamy łodygi (uważamy aby się nie poparzyć), zostawiamy listki. Przygotowane pokrzywy przekładamy do rondelka. Dodajemy masło i chwilę smażamy. Następnie wbijamy jajka. Energicznie mieszamy, aż do uzyskania konsystencji, która nas zadowoli. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Mieszamy. Gotową jajecznicę wykładamy na talerz. Podajemy z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 11.03.2014 18:43
super pomysł
olkaaa 14.02.2014 07:34
jeszcze takiej nie jadłam
RenataZ-et 16.01.2014 22:08
ciekawy dodatek do jajecznicy ;)
Seba 15.01.2014 16:46
takiej nie jadłem
kate.500 12.01.2014 14:50
ciekawa jestem jak smakuje?
Pusia 10.01.2014 16:09
samo zdrowie
ONY_za_kare 05.01.2014 14:06
tez taką lubię !
Mniam 05.01.2014 13:58
Gdybym miała możliwość to też bym taką zrobiła :)
Rycerz
Rycerz 05.01.2014 12:34
Widzę, ze nie jestem jedynym człowiekiem, który w kuchni używa pokrzywy.
krystyna330 05.01.2014 11:47
ale samkowitości mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak