Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z kabanosem na grzankach

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 4 szt
bagietka kilka kromek
cebula 1 szt
masło
żółty ser
sól i pieprz do smaku
szczypiorek usiekany
kabanos 50 g

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z kabanosem na grzankach

Jeżeli macie bagietkę, wystarczy pokroić ją na kromeczki. Ja użyłam białego chleba, z którego wycięłam za pomocą foremek do ciastek jajowate kształty. To tak, żeby się dziecku takie małe kromeczki podobały :)
pieczywo smarujemy masłem, kładziemy na wierzch plasterek sera. zapiekamy w piekarniku.
jajka myjemy i wbijamy do miseczki. doprawiamy solą i pieprzem. Kabanosy kroimy na plasterki, cebulę kroimy w kostkę. Wędlinę i cebulę podsmażamy na patelni. Gdy cebulka jest już szklista, na patelnię wlewamy jajka. Smażymy na niewielkim ogniu, aż jajka się zetną, ale nie będą suche. Wyjmujemy grzanki z piekarnika, układamy na talerzu. Układamy jajecznicę na grzankach, dekorujemy posiekanym szczypiorkiem. Podajemy natychmiast.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 28.10.2012 14:10
całkiem niezła
Piotr-21 28.10.2012 14:09
smaczna
Kekerboom 28.10.2012 14:08
super wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak