Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z cebulą na wędzonej słoninie

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

słonina wędzona 5 dag
jajko 3 szt
szczypiorek usiekany 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z cebulą na wędzonej słoninie

Słoninę pokroić w kostkę i wytopić na rozgrzanej patelni. Cebulę posiekać, wsypać do wytopionej słoniny, zeszklić. Jajka wybić do miseczki, dodać szczyptę soli i pieprzu, roztrzepać widelcem. Następnie wlać na rozgrzany tłuszcz z cebulą i smażyć aż się zetnie. Jajecznicę podawać z pieczywem, posypaną posiekanym szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 06.01.2014 10:57
przepyszna, idealna na śniadanko
ONY_za_kare 23.12.2013 17:27
pyszności!!
olkaaa 07.11.2013 07:55
uwielbiam taką
pestka 08.06.2013 00:22
uwielbiam takie śniadania
Bernadeta1 15.08.2012 12:45
Takie proste a zawsze apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak