Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica po szwedzku

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 4 szt.
mleko 1 szkl.
mąka pszenna 4 łyżecz.
sól 1/2 łyżecz.
masło 1 łyż.
zioła 1 łyżecz.

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica po szwedzku

Kroki postępowania

1
Na patelni rozgrzewam masło. Mąkę mieszam z małą ilością mleka tak żeby nie było grudek. Kiedy powstanie gładka masa dodaję pozostałe mleko, doprawiam solą oraz dodaję roztrzepane jajka. Dokładnie całość mieszam.
Krok 1 - Jajecznica po szwedzku foto
2
Masę jajeczno-mleczną wylewam na rozpuszczone masło. Smażę jajecznicę na niewielkim ogniu.
Krok 2 - Jajecznica po szwedzku foto
3
Gotową jajecznicę posypuję ziołami takimi jak świeży koperek, szczypiorek lub natka pietruszki. Podaję z kromką świeżego chleba.
Krok 3 - Jajecznica po szwedzku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilovebake 29.10.2012 14:07
bardzo smaczna
cukiereczek 29.10.2012 12:25
szybko i smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak