Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajeczne pulpeciki z mozzarellą

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko ugotowane na twardo 6 sztuk
mozzarella małe kulki 6 sztuk
szczypior 5-6 gałązek
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szklanki
majonez 1 łyżka
przyprawa do potraw 1 łyżeczka z jajek
sól 1/2 łyżeczki
pieprz 1/2 łyżeczki
mąka pszenna
olej do smażenia

Porada

Polecam na obiad do ziemniaków i sałatki lub kolację do pieczywa

Przepis i sposób przygotowania na: Jajeczne pulpeciki z mozzarellą

1.Ugotowane jajka studzimy , obieramy , rozgniatamy widelcem.Szczypiorek siekamy drobno , dodajemy do jajek. Wpijamy jajko , bułkę tartą,majonez oraz wszystkie przyprawy.Wyrabiamy rękoma masę. Bierzemy po troszku masy ,rozpłaszczamy w dłoni ,na środek kładziemy kulkę mini mozzarelli.Sklejamy pulpecika.
2.Na patelni rozgrzewamy olej/smalec.Pulpeciki dokładnie obtaczamy w mące ,smażymy na rumiano po parę sekund z każdej strony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SzczyptaChili 31.12.2015 10:59
Dziękuję :)
Jadwiga/Jaga85 30.12.2015 14:58
Pomysłowo!
Ewelina1991 30.12.2015 14:13
smacznie wyglądają!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak