Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajeczne eklery

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 5 szt.
mąka 3 łyżki
ocet 1 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
jajko do panierki
sól
masło do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Jajeczne eklery

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Zagotować wodę z octem i solą do smaku. Następnie wbijać ostrożnie po jednym jajku( nad lustrem wody)i gdy się zetną wybrać łyżką cedzakową.
Krok 1 - Jajeczne eklery foto
2
Lekko przestudzić, obtaczać najpierw w mące potem maczać w rozbełtanym jajku, a na końcu w bułce tartej.
Krok 2 - Jajeczne eklery foto
3
Smażyć powoli na maśle z obu stron złociście.
Krok 3 - Jajeczne eklery foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wyattearp 24.10.2015 17:29
rewelacja !!!!!!!!!!!!!!
mileneczka5 23.10.2015 21:57
ciekawy prosty przepis:)
pajbek 23.10.2015 19:43
super :-)
mirosława4 23.10.2015 19:01
apetyczne danie
Madzai 23.10.2015 18:57
Bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak