Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajeczka smażone w skorupkach

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajka ugotowane na twardo 4
masło lub margaryna łyżeczka
koprek Prymat
sól i pieprz
Bułka tarta klasyczna Prymat
masło do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Jajeczka smażone w skorupkach

Gotujesz jajka tak aby nie popękały. Studzisz jajka. Jednym zdecydowanym szybkim ruchem przekrajasz je wzdłóż. Wyjmujesz środek delikatnie aby nie uszkodzić skorupki. Białka i żółtka widelcem siekasz, dodajesz koperek (można szczypiorek) odrobinkę masła, i sól i pieprz do smaku. Wszystko mieszasz do konsystencji jednolitej masy. Nakładasz farsz delikatnie do skorupek. Kładziesz na bułce tartej i smażysz do zarumienia się bułki.


PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak