Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jaja nadziewane wędzonym łososiem i chrzanem

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 2 duże
łosoś wędzony 30 g
Chrzan śmietankowy Smak 1 łyżka
kapary całe Smak do dekoracji
koperek 2-3 gałązki
Pieprz czarny grubo mielony Prymat wg uznania
ocet winny 1 łyżeczka
jogurt grecki 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: jaja nadziewane wędzonym łososiem i chrzanem

Jaja ugotować na twardo, po wystudzeniu obrać ze skorupki. Przekroić na pół i wyjąć żółtka. Żeby połówki jajek stały stabilnie, ściąć lekko z dołu.
Żółtka rozgnieść widelcem, dodać chrzan, posiekany koperek, jogurt i ocet. Wymieszać. Łososia wędzonego drobniutko pokroić i dodać do farszu. Łyżeczką nadziewać jajka farszem, ułożyć na talerzu, posypać grubo mielonym pieprzem, udekorować kaparami.
Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 27.09.2014 15:34
lubię takie jajeczka :)
fotoviderek 26.09.2014 20:08
Musiało być pyszne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak