Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jaglany przegląd

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kasza jaglana 1/2 woreczka
brokuł 1/2 sztuki
cebula 1/2 sztuki
olej do smażenia
kiełbasa krakowska sucha 10 dkg
pieczarki 2 duże sztuki
bazylia świeża 10 listków
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Jaglany przegląd

Kroki postępowania

1
Jaglany przegląd, czyli ugotowana kasza jaglana podsmażona z tym, co znalazłam w lodówce. Prosto i smacznie:)
Kaszę ugotować w lekko osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu, odcedzić, wysypać z woreczka.
Krok 1 - Jaglany przegląd foto
2
Brokuł ugotować w osolonej wodzie prawie do miękkości, odcedzić, podzielić na małe różyczki.
Krok 2 - Jaglany przegląd foto
3
Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na oleju.
Krok 3 - Jaglany przegląd foto
4
Do cebuli dodać pokrojoną w kostkę kiełbasę, podsmażyć ją.
Krok 4 - Jaglany przegląd foto
5
Dodać pokrojone w półplasterki pieczarki, usmażyć je, lekko doprawić solą i pieprzem.
Krok 5 - Jaglany przegląd foto
6
Dodać kaszę, wymieszać, chwilę razem podsmażać.
Krok 6 - Jaglany przegląd foto
7
Na koniec dodać brokuł i posiekaną bazylię.
Krok 7 - Jaglany przegląd foto
8
Wymieszać.
Krok 8 - Jaglany przegląd foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak