Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jaglanka z jabłkiem i żurawiną

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza jaglana 1 szklanka
mleko 2 szklanki
sól szczypta
jogurt grecki 3 łyżki czubate
mus jabłkowy 1 szklanka
żurawina 1 garść

Przepis i sposób przygotowania na: Jaglanka z jabłkiem i żurawiną

Kaszę jaglaną przepłukać na sicie, przelać wrzątkiem. W garnku zagotować 2 szklanki mleka, dodać szczyptę soli, wrzucić kaszę i gotować 18 minut, aż wchłonie całe mleko. Przestudzić. Dodać jogurt (na zdjęciach przygotowanie 1 porcji) i wymieszać.

Wsypać żurawinę i ponownie wymieszać.

Do miseczki nałożyć porcję kaszy z żurawiną, polać musem jabłkowym i posypać kilkoma żurawinami. Podawać od razu. Mnie najbardziej smakowało na zimno, córce, na ciepło :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malinka 11.03.2014 17:47
Takie śniadanko sprawi, że dzień na pewno będzie udany :)
caralajna 27.02.2014 18:07
pycha, i do tego zdrowo
IwonaDD 26.02.2014 14:40
pychota!!!
Klausia 26.02.2014 14:11
super pomysł :)
w mojej kuchni 26.02.2014 10:47
smaczny pomysł na jaglana kaszę
Alex_M 26.02.2014 08:05
@Mniam, ja się zakochałam w kaszy jaglanej całkiem niedawno. teraz robię z na niemal wszystko ;) polecam spróbować :)
Mniam 26.02.2014 07:05
Nie spodziewałam się, że kasza jaglana może być taka dobra. W wersji na słodko też musi być smaczna.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak