Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Indyk w sezamowej panierce

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z indyka 60 dag
jajko 1
sezam 3 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
Papryka słodka mielona Prymat
pieprz
sól
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Indyk w sezamowej panierce

Kroki postępowania

1
Mięso umyć, osuszyć i pokroić na kotlety. Każdy kotlet obsypać sola, pieprzem i papryką.
Krok 1 - Indyk w sezamowej panierce foto
2
Jajko roztrzepać. Bułkę tartą wymieszać z sezamem. Każdy kotlet panierować w jajku, a następnie w sezamie.
Krok 2 - Indyk w sezamowej panierce foto
3
Na patelni rozgrzać olej i kłaść kotlety.
Krok 3 - Indyk w sezamowej panierce foto
4
Smażyć kotlety na złoto z obu stron
Krok 4 - Indyk w sezamowej panierce foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gibli 14.08.2014 19:30
świetne miesko)
stan2401 13.08.2014 14:18
dobre danie na obiad
Zdzisław 13.08.2014 09:07
smaczne danie jak dla mnie podano
Seba 12.08.2014 23:28
Pyszne mięsko
magdziorka6 12.08.2014 20:11
pyszny indyczek
irenka 12.08.2014 19:01
pyszne jedzonko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak