Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

indyk nadziewany szpinakiem, serem żółtym i koperkiem

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z indyka 800 g
szpinak świeży 400 g
ser żółty 150 g
koperek 1 wiązanka
czosnek ząbki 3-4 szt
oliwa do smażenia
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
bułka czerstwa 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: indyk nadziewany szpinakiem, serem żółtym i koperkiem

Bułkę namoczyć w wodzie. Odsączoną przepuścić przez maszynkę do mielenia. Koperek drobno posiekać. Filet z indyka umyć, osuszyć, podzielić na płaty tak, aby powstało 4-5 roladek. Płaty indycze posolić, oprószyć pieprzem. Szpinak podsmażyć na niewielkiej ilości oliwy, dodać czosnek, koperek i odrobinę soli. Zestawić z ognia. Dodać bułkę i całość wymieszać. Ser żółty pokroić na kawałki.
Na indycze płaty wykładać nadziewkę szpinakową i przykrywać serem. Dokładnie zwijać. Roladki spiąć wykałaczką lub owinąć nitką. Obsmażyć na złoty kolor. Następnie dusić w dużym rondlu do miękkości. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 24.06.2014 07:18
pyszne mięsko
Christopher 22.05.2014 23:09
Apetyczne mięsko.
agnieszka214 22.05.2014 18:33
smaczny dodatek do obiadu
Aannkaa82 22.05.2014 18:20
Bardzo apetyczne mięsko
wyattearp 22.05.2014 13:29
to jest moje danie
Wiktoria29 22.05.2014 09:29
pyszny obiadek
w mojej kuchni 22.05.2014 09:00
moje smaki w tej potrawie...
Marta1986 22.05.2014 00:53
bardzo smaczne
Niki22 21.05.2014 23:16
to musi być pyszne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak