Przepis i sposób przygotowania na: Indyjskie curry z jagnięciny
Gotowe curry z jagnięciny podawać z białym ryżem, posypane natką kolendry, którą można również zastąpić natką pietruszki.
cebula | 1 szt |
ząbki czosnku | 4 szt |
Goździki całe Prymat | 4 szt |
Liść laurowy suszony Prymat | 2 szt |
imbir | 1 łyżeczka |
chilli | 1 łyżeczka |
koncentrat pomidorowy | 5 łyżek |
wywar jagnięcy | 400 ml |
jogurt naturalny | 220 ml |
mielona kolendra | 2,5 łyżeczki |
uprażone nasiona kminu rzymski | 1,5 łyżeczki |
chilli | 2 łyżeczki |
jagnięcina | 60 bez kości |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: