Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Imprezowy pumpernikiel z pastą

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bryndza 30 dag
rokpol 10 dag
biały ser 10 dag
masło 2 łyżki
ogórki kiszone 2 szt
dymki ze szczypiorkiem 2 szt
dymki bez szczypiorku 2 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
pumpernikiel
sardynki 2 (w oleju)

Przepis i sposób przygotowania na: Imprezowy pumpernikiel z pastą

Sardynki wraz z olejem przekładamy do miseczki i rozcieramy z pokruszonym rokpolem i białym serem na jednolitą masę. Masło ucieramy z bryndzą na gładką masę i dodajemy ser z sardynkami. Dokładnie mieszamy i dodajemy drobno pokrojone kiszone ogórki, dymki i doprawiamy do smaku. Wstawiamy do lodówki na 2 godziny. Pumpernikiel kroimy na kawałki - możemy wykrawać ozdobne kształty np. foremkami do pierników i podajemy z przygotowanym farszem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak