Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Hermelínová pomazánka

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka konserwowa 100 g
ser pleśniowy 1 sztuka
cebula 100 g
jajko ugotowane na twardo 2 sztuki
majonez 50 g
ser topiony 1 sztuka
mleko 3,2% 1 łyżka
Pieprz czarny mielony Prymat 0,5 łyżeczki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Hermelínová pomazánka

Szynkę kroimy w krótkie paseczki, cebulę drobniutko siekamy. Do rozdrabniacza wkładamy pokrojony w kostkę ser pleśniowy, ser topiony, majonez i mleko. Miksujemy na gładką masę. Następnie dodajemy cebulę i szynkę, oraz jajka rozdrobnione widelcem. Doprawiamy do smaku pieprzem, solą i dokładnie mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasienka23 19.08.2014 22:06
smaczne danie!
kuklik 19.08.2014 21:24
świetna pasta
Patriszja
Patriszja 19.08.2014 17:15
smaczne too :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak