Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gyros z karczku

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

karczek 1 kg
cebula 2 sztuki
papryka czerwona 1 sztuka
przyprawa gyros 3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Gyros z karczku

Karczek myjemy i kroimy w paseczki, obsypujemy przyprawą gyros. Podsmażamy na patelni podlanej oliwą. Przerzucamy do garna, a na oliwie która została po mięsie podsmażamy paprykę pociętą w paseczki. Przekładamy do garnka jak się usmaży.
Na odrobinie oliwy smażymy cebule pocięte w piórka, podlewamy wodą i smażymy do miękkości. Przekładamy do garnka i dusimy wszystko na wolnym ogniu aż do miękkości mięsa.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

monisia1977 09.10.2012 12:24
dobre
Małgorzata106 09.09.2012 16:25
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak