Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z serduszek

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

serduszka drobiowe 40 dag
marchew 1 szt
cebula 1 szt
papryka czerwona 1 szt
pieczarki 10 dag
masło 1 łyżka
koper posiekany 1 łyżka
pomidory krojone z puszki 1 puszka
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z serduszek

Kroki postępowania

1
Marchew obrać zetrzeć na tarce do jarzyn, pieczarki oczyścić i pokroić na plastry. Cebulę pokroić w kostkę, paprykę również.
Na maśle podsmażyć cebulę i marchew.
Krok 1 - Gulasz z serduszek foto
2
Serduszka oczyścić i pokroić na mniejsze kawałki
Krok 2 - Gulasz z serduszek foto
3
Do cebuli dodać serduszka i chwile smażyć.
Krok 3 - Gulasz z serduszek foto
4
Przełożyć serca z marchwią i cebulą do rondla i zalać wodą, zagotować. Dodać do serc pomidory z puszki i gotować 15 minut.
Krok 4 - Gulasz z serduszek foto
5
Dodać paprykę oraz pieczarki i gotować jeszcze 8 minut. Doprawić do smaku, dodać koper i wymieszać. Gotować 2 minuty.
Krok 5 - Gulasz z serduszek foto
6
Przełożyć do miseczek.
Krok 6 - Gulasz z serduszek foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak