Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z pieczonego królika

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 1 średnia
papryka żółta 1 średnia
cebula 1 średnia
kalarepa 1/2 pokrojona w kostkę
cukinia 1 mała
posiekanej natki pietruszki 1/3 szk
posiekanego koperku 1/3 szk
sosu z pieczenia królika 1/2 szk
wody 1/2 szk
mąki ziemniaczanej 1 łyżka
sól do smaku
suszone papryczki peperoncini 4 szt
przyprawy do taco 1 łyżka
olej 3 łyżka
królik 400 pieczone mięso

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z pieczonego królika

W garnku rozgrzać olej.
Papryki pozbawić gniazd nasiennych i pokroić w grubą kostkę.
Cebule po obraniu i opłukaniu pokroić w piórka, cukinię pokroić w kostkę.
Paprykę i cebule wrzucić na olej i smażyć.
Mięso królika pozbawić kostek i pokroić na kawałki.
Do podsmażonych warzyw wrzucić posiekany koperek i natkę pietruszki oraz kalarepkę i cukinię, podlać sosem z pieczenia królika, dodać wszystkie przyprawy i dusić 5 - 10 minut.
Na koniec wrzucić mięso, 1/2 szklanki wody rozmieszać z mąką ziemniaczaną i zagęścić sos.
Zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wedith1 23.08.2012 10:18
oj zjadłabym ...... wygląda baaardzo apetycznie!
Oka 29.07.2022 09:18
Nie jedz tego fuj
EWI 20.08.2012 09:30
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak