Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z pieczarkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatak 50 dkg
pieczarki 30 dkg
cebula
sól
mąka 1 łyżka
olej
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z pieczarkami

Kroki postępowania

1
Obraną cebulkę kroimy w kostkę
Krok 1 - Gulasz z pieczarkami foto
2
obieramy pieczarki kroimy razem z cebulką i dusimy z 2 łyżkami oleju i 2 łyżkami wody
Krok 2 - Gulasz z pieczarkami foto
3
Umyte mięso kroimy w kostkę. Oprószamy przyprawami i smażymy na rozgrzanym oleju. Jak mięso będzie podsmażone dolewamy wody i dusimy pod przykryciem. Doprawiamy do smaku i dodajemy pieczarki do gulaszu.
Krok 3 - Gulasz z pieczarkami foto
4
Jak mięso będzie miękkie robimy zawiesinę z mąki i wody i dodajemy do gotującego się gulaszu, aby zagęścić. Na koniec doprawiamy do smaku.
Krok 4 - Gulasz z pieczarkami foto
5
Smacznego
Krok 5 - Gulasz z pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Milena87 23.04.2013 21:31
świetny gulasz
Anna138 08.01.2013 22:35
pycha
RenataZ-et 18.12.2012 23:35
bardzo smaczny :)
mirosława4 14.10.2012 19:36
pyszności
Łukasz15 26.09.2012 12:04
Pyszny gulasz

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak