Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z indykiem

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso gulaszowe z indyka 1/2 kg
cebula 1 szt
marchewka 1 szt
seler kawałek
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
ziele angielskie 4 szt
Kucharek przyprawa do potraw 1/2 łyżki
mąka 2 łyżki
masło 2 łyżki
sól
pieprz
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z indykiem

Kroki postępowania

1
Mięso z indyka myjemy i osuszamy. Kroimy na grubszą kostkę. Przekładamy do garnka. Dodajemy łyżkę masła i obsmażamy mięso. Wlewamy około 1 litra wody. Wsypujemy kucharek, paprykę oraz łyżkę mąki. Wrzucamy liście laurowe i ziele angielskie. Zagotowujemy.
Krok 1 - Gulasz z indykiem foto
2
Jarzyny obieramy. Marchewkę i seler kroimy w kosteczkę. Cebulę kroimy w piórka. Dodajemy do wywaru z mięsem. Całość gotujemy na niewielkim ogniu, do momentu aż mięso będzie miękkie.
Krok 2 - Gulasz z indykiem foto
3
Z łyżki masła i łyżki mąki przygotowujemy zasmażkę, którą dodajemy do gulaszu. Chwilę gotujemy. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem.
Krok 3 - Gulasz z indykiem foto
4
Podajemy z pieczywem lub ziemniakami.
Krok 4 - Gulasz z indykiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 03.03.2014 21:18
fajny gulasz
caralajna 27.02.2014 18:11
wygląda apetycznie
RenataZ-et 08.02.2014 22:29
bardzo smaczne danie
kate.500 07.02.2014 08:22
pyszny gulasz
Róża1 16.01.2014 17:40
pyszne danie:-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak