Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz wołowy z grzybami

4.0
(22)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso wołowe 300 g
grzyby suszone 2 garści
cebula 2 szt
Stek z grilla Prymat
Sól ziołowa jodowana Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
ocet winny 1 łyżka
olej
mąka ziemniaczana 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz wołowy z grzybami

Grzyby namaczamy, mięso obsypujemy przyprawami, zalewamy 3 łyżkami oleju i octem, ostawiamy do lodówki, najlepiej na cała noc.
Cebule kroimy w piórka, podsmażamy na rozgrzanym oleju, dodajemy mięso i obsmażamy ze wszystkich stron. Następnie zalewamy 1 szklanką wrzątku i dodajemy grzyby razem z woda, w której się moczyły. przykrywamy i dusimy do miękkości.
Kiedy mięso będzie miękkie dodajemy mąkę ziemniaczaną rozmieszaną w 1/3 szklanki wody i doprawiamy do smaku. Podajemy z ryżem :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

hanbes 03.01.2017 18:39
Akurat tego szukałem, musi być super!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak