Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz wieprzowy z opieńkami i marchewką
Kroki postępowania
Następnie dodać pokrojoną w kostkę cebulę i pokrojoną w plastry marchewkę ( oczywiście obrane i umyte ), chwilę smażyć.
W międzyczasie doprawić.
łopatki wieprzowej | 650 g |
cebula | 1 |
średnie marchewki | 2 |
blanszowanych mrożonych | 250 g |
opieniek | |
Liść laurowy suszony Prymat | 2 |
ziarna ziela angielskiego | 2 |
sól do smaku | |
sól czosnkowo ziołowa do smaku | |
ok. 750 ml rosołu | |
słodkiej śmietany 18 % | 1/2 szk |
mąki | 1 łyżka |
olej | 3 łyżki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: