Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz wieprzowy z fasolą i macą

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karczek 400 g
cebula 1 szt
papryka czerwona 1 szt
ogórki konserwowe 3 szt
fasola czerwona z puszki 1 puszka
pomidory krojone z puszki 1 puszka
czosnek 2 ząbki
Papryka słodka mielona Prymat łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
mąka pszenna 2 łyżki
olej 2 łyżki
maca
Przyprawa do gulaszu i dań kuchni węgierskiej Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz wieprzowy z fasolą i macą

Mięso myjemy, kroimy w kostkę. W dużym garnku podgrzewamy olej, wrzucamy przeciśnięty przez praskę czosnke i pokrojone mięso, oprószamy mąką i przesmażamy. Dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, ogórki i paprykę, dodajemy paprykę słodką i ostra oraz sól i pieprz, przesmażamy 7-8 minut. Zalewamy całość pomidoramy i dodajemy odcedzona fasolę i przyprawę do gulaszu. Możemy podlać 300 ml wody i dusimy okolo 50 minut. Podajemy z macą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paulina2157 25.11.2013 23:34
syty taki gulasz
mysza75 19.11.2013 17:21
pyszny obiad
Katarzyna40 07.11.2013 20:01
ciekawe połączenie
Łucja 29.10.2013 09:21
ciekawe smaki :)
gosia561 28.10.2013 21:23
dodatek macy jest intrygujący
Konczi 28.10.2013 20:54
wygląda apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak