Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz wieprzowy na piwie

4.0
(24)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości
cebula
papryka czerwona
czosnek
imbir starty
piwo
Papryka słodka mielona Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
sól, pieprz
mąka

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz wieprzowy na piwie

70 dag łopatki
2 łyżki oleju
czerwona papryka
duża cebula
3 ząbki czosnku
4cm kawałek imbiru
300ml piwa
po 1 łyżeczce słodkiej i ostrej papryki
kilka ziarenek ziela angielskiego
3 liście laurowe
sól, pieprz
1 łyżka mąki

Mięso umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Oprószyć solą i pieprzem. Wrzucić do rondla na rozgrzany olej i przyrumienić. Dodać pokrojoną cebulę i drobno posiekany czosnek z imbirem. Przesmażyć kilka minut. Następnie dodać pokrojoną w kostkę paprykę, przyprawy i zalać piwem. Dusić do czasu aż mięso będzie miękkie. W niewielkiej ilości wody rozprowadzić mąkę i dodać do gulaszu. W razie konieczności jeszcze doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 28.08.2014 21:47
ciekawy przepis, chętnie wypróbuję
Wacław 15.11.2013 10:45
podoba mi sie ten przepis !
jussta 17.10.2013 12:44
pyszny gulasz wykorzystam przepis
Habibi 06.09.2013 16:37
Wieprzowy też czasami robię, ale wołowy na piwie jest wyjątkowy :)
Kolorowa 03.07.2013 14:09
imbir i piwo :D
Janina 23.06.2013 11:21
Wapaniałe danie-lubię takie ;)
GOSIA18 23.06.2013 10:18
rewelacyjny przepis
kriko 23.06.2013 09:23
pyszny obiadek
Krzysztof15 23.06.2013 09:18
ciekawy przepis
cukiereczek 23.06.2013 08:22
smaczny obiadek
jasiek 23.06.2013 01:23
dobry podkład

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak