Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz wieprzowy

Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
Dzisiaj przygotowałam pyszny gulasz wieprzowy z dodatkiem podgrzybków. Gulasz podałam z kopytkami, ale równie dobrze smakuje z ziemniakami lub kaszą.

Składniki:

Potrzebne składniki:

mięso wieprzowe 1 kilogram
cebula 2 sztuki
czosnek 2 ząbki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat 0.5 łyżeczki
Liść laurowy suszony Prymat 2 liście
Przyprawa do gulaszu i dań kuchni węgierskiej Prymat 1 łyżka
por 0.5 sztuki
marchewka 0.5 sztuki
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
olej 3 łyżki
woda zimna 0.5 szklanki
mąka 3 łyżki
podgrzybki 200-300 gramów

Porada

Przyprawy dodajemy do smaku.

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz wieprzowy

Cebule obrać i pokroić w grubą kostkę, podsmażyć na oleju, następnie wyjąć na talerz.

Mięso umyć, osuszyć i pokroić w różnej wielkości kostkę, następnie podsmażyć na tej samej patelni co smażyła się cebula.

Do mięsa dodać cebulę i dalej podsmażać.

Dodać obraną pokrojoną marchewkę,oczyszczoną pokrojoną paprykę, pokrojony por, przyprawy oraz tyle bulionu, aby przykrył mięso.

Smażyć na małym ogniu około 20 minut, dodać oczyszczone podsmażone podgrzybki i koncentrat pomidorowy wymieszać i smażyć aż mięso będzie miękkie.

Na koniec gulasz zagęścić mąką wymieszaną w niewielkiej ilości wody. Jeszcze chwilę pogotować.

Podawać z ugotowanymi kopytkami lub ziemniakami albo kaszą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Paulit 5 dni temu
Ktoś zapomniał do listy składników dodać podgrzybki :)
Doradca Smaku 3 dni temu
Dzięki za uwagę, przepis poprawiony :)
gusia1000 20.07.2019 19:09
Dobre.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak