Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzyby na wigilię

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapelusze borowików suszonych 5 szt
jajko 1 szt
sól
pieprz
mąka 1 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
tłuszcz

Przepis i sposób przygotowania na: Grzyby na wigilię

Grzyby namoczyć w mleku,odstawić na 3 godziny w chłodne miejsce. Jajko roztrzepać z solą i pieprzem. Namoczone grzyby odcedzić,przełożyć do garnka,zalać wodą,dodać sól,gotować do miękkości. Grzyby ugotowane odlać,osączyć,panierować w mące,jajku i tartej bułce. Na patelni rozgrzać tłuszcz,smażyć grzyby na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 07.10.2013 21:27
Fajny pomysł, ale nigdy tak nie robiłam
PaniMISIOWA 13.01.2013 19:37
jeszcze nigdy nie jadłam tak przygotowanych borowików

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak