Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

GROSZEK CUKROWY Z GRZANKAMI I MASEŁKIEM

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

groszek cukrowy 150-200 g
chleb tostowy 1 kromka
masło 2 łyżki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: GROSZEK CUKROWY Z GRZANKAMI I MASEŁKIEM

Płuczemy groszek , obcinamy ogonki i blanszujemy w osolonej wodzie około 3-4 minuty , odcedzamy. Chleb tostowy kroimy w małą kosteczkę. Na patelni rozpuszczamy masło. W rzucamy kosteczki chleba. Kostki chleba rumienimy , potrząsamy patelnią, aby się równomiernie zrumieniły. Groszek polewamy masłem i posypujemy grzankami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak