Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowane paczuszki z karkówki z pieczarkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka 6 plastrów
sok z cytryny 3 łyżki
sos sojowy 4 łyżki
olej 4 łyżki
Przyprawa do karkówki klasyczna Prymat 1 łyżka
pieczarki 9 szt
cebula 1 szt
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku
czosnek 2 ząbki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowane paczuszki z karkówki z pieczarkami

Karkówkę lekko roztłuc tłuczkiem. Wymieszać dokładnie składniki marynaty: sok z cytryny,sos sojowy,olej,przyprawę do karkówki i zmiażdżony czosnek. Do marynaty włożyć mięso, wymieszać, zostawić na noc. Pieczarki (ok 200 g) i cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju, doprawić ziołami. Na plaster karkówki nakładać po łyżce farszu ,złożyć na pół i spiąć wykałaczkami. Grillować aż mięso dobrze się zarumieni.Podawac z ulubionymi dodatkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

teresa18 08.11.2013 18:21
fajne mięsko
magdziorka6 06.07.2013 17:34
bardzo fajny pomysł na mięsko
Alex_M 06.07.2013 13:31
swietny pomysl!
ewka1978 05.07.2013 21:49
na pewno wypróbuję na wczasach
joanna30 05.07.2013 21:36
Pyszne mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak