Przepis i sposób przygotowania na: Grillowane naleśniki faszerowane serem i kabanosem
Na patelnię tylko pod pierwszy naleśnik dajemy odrobinę oleju ,reszta jest w cieście nic nam nie przywrze .Pieczemy cienkie nalesniki 6 szt .
Rozgrzewamy patelnię do grillowania .
Pomidory kroimy w plastry ok 1cm grubości oprószamy solą i pieprzem i estragonem ,można bazylią .
Kładziemy na gorący grill i po kilka min z każdej strony ,aby się podgrzały .
Kiedy będą dobre sciągamy z grilla i przekładamy do naczynia ,bądż na talerzyk i wkładamy do nagrzanego do 100st piekarnika aby były ciepłe .
Kabanosa ,ser wedzony kroimy w kosteczkę .
Natkę szatkujemy i dodajemy do reszty składaników , mieszamy nie doprawiamy niczym .
Na każdy naleśnik nakładamy po 3/4 łyżki sera kanapkowego śmietankowego i delikatnie cały smarujemy ,następnie nadzienie i zwijamy jak krokiety .
Przekładamy na grilla i po kilka minut z każdej strony pieczemy ,aż ser się rozpusci .
Na talerzu układamy gorące pomidory na nie przekrojone na pół nadziane naleśniki .