Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowana kaszanka z pieczarkami i papryką

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kaszanka 3 szt
pieczarki 6 szt
cebula 1 szt
papryka czerwona 1 szt
pomidor 1 szt
oliwa
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowana kaszanka z pieczarkami i papryką

Kroki postępowania

1
Pieczarki oraz cebulę obieramy. Pieczarki kroimy w plasterki, natomiast cebulę w półplasterki. Na odrobinie oliwy podsmażamy pieczarki z cebulą. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.
Krok 1 - Grillowana kaszanka z pieczarkami i papryką foto
2
Paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych, kroimy w paseczki. Pomidora kroimy w półplasterki. Kaszankę myjemy i osuszamy. Na kawałku folii spożywczej kładziemy kaszankę, porcję pieczarek, paprykę oraz pomidora. Oprószamy solą i pieprzem. Zawijamy folię i układamy na grillu. Grillujemy po około 5-7 minut z każdej strony.
Krok 2 - Grillowana kaszanka z pieczarkami i papryką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 26.05.2014 16:39
z pieczarkami jeszcze nie robiłam ,pyszna propozycja
Pani Domu 26.05.2014 15:41
bardzo apetyczna
sylwia_sl 26.05.2014 10:52
Pyszna propozycja
pestka 26.05.2014 10:38
z pewnością bardzo smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak